V obýváku jako pod širým nebem. Kromě prosklené střechy překvapuje dům unikátním venkovským interiérem s nádechem industriálu

Dům pro rodinu s malými dětmi poblíž sousedů vyžaduje promyšlené řešení. Tato stavba je světlým příkladem, jak můžete mít i mezi sousedy dostatek soukromí a požitku z okolní přírody. Samozřejmě nechybí ani společenská místa a množství přirozeného světla.

Světlo od rána do večeře

Ranní bríždění, fascinující západ slunce, hra se stíny během večera – to vše si mohou vychutnat domácí v nově postaveném domě díky promyšlené orientaci a detailům, které vytvářejí pocit soukromí i na pozemku obklopeném sousedy. Z verandy a ložnic vidět západ slunce.

Přečtěte si také
Óda na středomořskou architekturu: Světlý dům s atriem uprostřed
Od bazénu horizont. Na terasu dopadá ranní slunce. Celá společenská zóna domu má panoramatický výhled směrem k přední i zadní části pozemku a tím pádem i obrovské množství přirozeného světla. Z různých částí domu můžete sledovat, jak den plyne a zjistit čas prakticky i bez hodin.

dům s unikátním venkovským interiérem s nádechem industriálu a prosklenou střechou
Celek je tvořen více hmotami, které spojuje veranda a terasa, k domu náleží i samostatná část s ložnicemi pro hosty. Zdroj: Fran Parente

Základem konceptu byl typický statek

Architekti sáhli po inspiraci k původním stavbám, typickým pro venkovské prostředí Brazílie – k venkovským statkům. Celek je tvořen více hmotami, které spojuje veranda a terasa, k domu náleží i samostatná část s ložnicemi pro hosty. Ložnice domácích i hosty mají velkorysé rozměry a nacházejí se v okrajových částech stavby. Srdce domu tvoří obrovská denní zóna, která je zároveň prostorem k odpočinku, k jídlu a hraní.

Excited little funny african girl running exploring big modern house moving in, happy black parents and kid daughter coming into new home, cute mixed race child having fun in hallway, family mortgage

dům s unikátním venkovským interiérem s nádechem industriálu a prosklenou střechou
Nejefektnějším místem celé realizace je denní zóna s prosklenou částí střechy.

Navazuje na ni velká venkovní zóna s kuchyní, sezením, nedalekými bazény a odpočinkovým místem v soukromí. Autoři projektu ji označují jako verandu s pergolou, která obklopuje srdce domu, jako na typickém brazilském statku.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram